Συντήρηση καγκέλων!


Τα κάγκελα αλουμινίου τύπου inox φημίζονται για την ανθεκτικότητα τους στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο, λόγω της ανοδιωμένης βαφής τους. Έτσι λοιπόν για τη διασφάλιση της διαχρονικά καλής λειτουργίας και της άψογης εμφάνισης των καγκέλων που έχει κατασκευάσει και έχει τοποθετήσει η εταιρία μας, θα πρέπει να ακολουθείτε κάποιους βασικούς κανόνες σωστής συντήρησης και καθαρισμού οι οποίοι έγκεινται στην διαχρονικότητα τους.

Λόγου χάρη θα πρέπει ο καθαρισμός τους να γίνεται περίπου μια φορά το μήνα αναλόγως των καιρικών συνθηκών και του γενικότερου περιβάλλοντος που είναι εκτεθειμένα. Για παράδειγμα ένα ήπιο σαπούνι και ένα μαλακό πανάκι είναι αρκετά ώστε να καθαριστούν με ασφάλεια, δίχως να δημιουργήσουν κάποια φθορά είτε γρατζουνιές που ίσως χαλάσουν την επιφάνεια τους και κατ' επέκταση το όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Αν παρ' όλα αυτά κάποιοι επίμονοι λεκέδες δεν αποτελέσουν παρελθόν, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι ή ένα μωρομάντηλο με λίγο οινόπνευμα ή ασετόν. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πόσο επικίνδυνα για τα κάγκελα μας είναι κάποια βαριά χημικά καθαριστικά όπως π.χ. όλων των ειδών τα χλώρια, η βενζίνη, οι διαλύτες, το τρίψιμο τους με διάφορες μεταλλικές βούρτσες, σπάτουλες ή λάμες, γυαλόχαρτο ή σφουγγάρια από την σκληρή πλευρά τους. Αν βέβαια υπάρξει κάποια μεγαλύτερη ζημιά όπως το να πέσει πάνω στα κάγκελα σας κάποιο οικοδομικό υλικό (ασβέστης, τσιμέντο, γύψος, χρώματα, σιλικόνη κτλ) το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε εμάς, ώστε με την εξειδικευμένη γνώση μας, να προλάβουμε περαιτέρω φθορές.

Τέλος να θυμάστε πάντα πως το καλύτερο είναι να συμβουλεύεστε έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό για οποιαδήποτε απορία ή βλάβη υφίσταται!  

Η ομάδα της gnikolaidis είναι πάντα στην διάθεση σας με ασφάλεια και υπευθυνότητα!