ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΣΙΤΕΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καλύτερη επιλογή σίτας για τον δικό σας χώρο?

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε όλα τα είδη σιτών που είναι διαθέσιμα στην gnikolaidis όπως επίσης και ποια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τον δικό σας χώρο. Υπάρχουν πολλές σίτες για όλα τα βαλάντια και τις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Λίγο πριν τους καλοκαιρινούς μήνες που αρχίζουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες να μπαίνουν στο σπίτι μας, σκεφτόμαστε πως ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε σίτες. Όμως δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που κάνει τις σίτες απαραίτητες για κάθε σπίτι, καθώς επίσης η σκόνη που μεταφέρεται από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του σπιτιού, μειώνεται σημαντικά κάνοντας έτσι το ξεσκόνισμα για μια νοικοκυρά παιχνιδάκι. Επιπλέον για όσους έχουν τετράποδους φίλους, προτείνεται η σίτα pet η οποία είναι μεγαλύτερης αντοχής.
 

Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε τα διάφορα είδη σιτών:

·     Η πιο διαδεδομένη σίτα είναι η πλισέ. Είναι η πιο ανθεκτική για καθημερινή χρήση και χωρίζεται σε 3 κατηγορίες.

  • Σίτα οριζόντιας κίνησης με χαμηλό οδηγό κάτω, η οποία τοποθετείται σε μπαλκονόπορτες αλλά και συρόμενα κουφώματα και χρειάζεται μικρό χώρο για να τοποθετηθεί.

  • Σίτα οριζόντιας κίνησης χωρίς οδηγό, η οποία έχει στο κάτω μέρος ερπύστρια. Το πανί της μπορεί να είναι είτε ίσιο, είτε σπαστό και λόγω της απουσίας του οδηγού, αν τοποθετηθεί σε εισόδους, είναι μηδαμινή η πιθανότητα να σκοντάψει κάποιος. Επίσης η ερπύστρια κάνει την σίτα ακόμα πιο στιβαρή, που σημαίνει ότι μειώνονται περισσότερο οι πιθανότητες εισβολής ανεπιθύμητων εντόμων.


Οι πλισέ σίτες αποτελούν μια μοντέρνα εκδοχή για μόνωση από έντομα, που έχει θετικά και αρνητικά. Είναι τέλειες για εσένα που θέλεις να χρησιμοποιείς όλη την μπαλκονόπορτα σου και με τα δυο φύλλα και να μην χρειάζεται να έχεις το ένα κλειστό, όπως με την συρόμενη. Μπορείς να πάρεις μια με στοπ οπότε να σταματάει εκεί που την θέλεις για να περνάς, αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα σχοινάκια κόβονται και θα πρέπει να αλλάξεις όλο το πανί που έχει ένα παραπάνω κόστος από άλλες σίτες, όταν πρόκειται για αντικατάσταση.  

·     Ένα άλλος είδος σίτας, η οποία τοποθετείται σε πλαίσιο αλουμινίου και βιδώνεται στον τοίχο, είναι η σταθερή σίτα. Δεν προσφέρει την επιλογή να ανοιχτεί για αυτόν τον λόγο επιλέγεται κυρίως για παράθυρα μπάνιου, αποθήκης και γενικά για περιπτώσεις όπου το άνοιγμα της δεν κρίνεται απαραίτητο.

·     Σίτα Scorpions οριζόντιας κίνησης η οποία διαθέτει ίσιο πανί και λόγω της κάθετης μπάρας που εκτείνεται στο κέντρο της, την κάνει μια από τις ανθεκτικότερες σίτες που κυκλοφορούν στην αγορά.  

·     Σίτα κάθετης κίνησης η οποία είναι ιδανική για μικρά ανοίγματα. Προτείνεται συνήθως για παράθυρα και είναι δυσλειτουργική για μεγαλύτερα ανοίγματα.

·     Ανοιγόμενη πόρτα-σίτα: Τοποθετείται κυρίως σε κεντρικές εισόδους και κουζινόπορτες. Διαθέτει μεντεσέ αυτόματης επαναφοράς, τοποθετείται σε πλαίσιο αλουμινίου και λειτουργεί χειροκίνητα. Το κλείσιμο της γίνεται με μαγνήτη.

·     Συρόμενη σίτα: Είναι σταθερού πλαισίου πολύ εύκολης λειτουργίας. Θεωρείται ιδανική λύση για μεγάλα ανοίγματα και συρόμενα κουφώματα όπως οι κλασσικές συρόμενες μπαλκονόπορτες και λόγω της μεγάλης γκάμας οδηγών, μπορεί να προσαρμοστεί και σε ήδη υπάρχοντα συρόμενα, δίνοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κινούνται επάνω σε οδηγό κύλισης (σιδηρόδρομος) εξωτερικά.

·     Ηλεκτρική σίτα: Είναι εντυπωσιακής κατασκευής και ό, τι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί με εξαιρετικό design. Μπορεί να καλύψει μεγάλες διαστάσεις και ανοίγματα. Είναι εντυπωσιακή η κίνηση της και δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας. Επίσης είναι πολύ ανθεκτική στον δυνατό αέρα και στις κακές καιρικές συνθήκες καθώς το πανί της κουμπώνει στους οδηγούς με ειδικό αντιανεμικό φερμουάρ.

·     Επάλληλη σίτα: Ιδανική λύση για επάλληλα κουφώματα παραθύρου και μπαλκονόπορτας. Αποτελεί μια μόνιμη κατασκευή και ένα μειονέκτημα της είναι ο περιορισμός της ορατότητας κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω του ότι αποτελεί μια μόνιμη κατασκευή, αλλά πλεονέκτημα της είναι το χαμηλό κόστος αντικατάστασης.  

Αυτά ήταν όλα τα είδη σιτών που σας προμηθεύει η εταιρία gnikolaidis. Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία και μαζί να βρούμε τι ταιριάζει στον δικό σας χώρο. Αναλαμβάνουμε επίσης και το service στις ήδη υπάρχουσες σίτες σας, πάντα με υπευθυνότητα και καλές τιμές. Ελπίζουμε να σας βοήθησαν όλα τα παραπάνω και να μπορέσετε να βρείτε την πιο κατάλληλη σίτα για τον δικό σας χώρο και την δική σας αισθητική.

Εσείς έχετε αποφασίσει ποια σίτα είναι η καταλληλότερη για το σπίτι σας?